Companii

Mandatul lui Whitney (Bunge): a inchis trei fabrici si a cumparat un competitor

Mandatul lui Whitney (Bunge): a inchis trei fabrici si a cumparat un competitor

Michael Whitney, 45 de ani, va coordona divizia alimentara a grupului american din regiunea Dunarii

17.05.2009, 15:50 65

Michael Whitney, 45 de ani, cel care a condus operatiunile Bunge Romania din anul 2005, va coordona divizia alimentara a grupului american din regiunea Dunarii, pozitie pe care a ocupat-o in ultimul an si jumatate in paralel cu cea de director general al Bunge Romania.

Regiunea Dunarii este o zona formata din Ungaria, Romania, Bulgaria, tarile baltice, Cehia si Slovacia.
La nivel local, Whitney i-a predat in aceasta luna operatiunile lui Cristian Ungureanu, actualul CFO al producatorului de uleiuri vegetale, care va cumula din mai cele doua functii.
Portofoliul Bunge Romania include marcile Floriol, Unisol, Ulvex si Raza Soarelui. Filiala locala a producatorului american de ulei vegetal detine 40% din piata de aproximativ 190.000 de tone si a finalizat anul trecut cu o cifra de afaceri de 214 milioane de euro, in crestere cu 30% fata de rezultatele aferente anului 2007, aparute pe site-ul Ministerului Finantelor.
Michael Whitney a restructurat businessul Bunge in Romania, coordonand in timpul mandatului sau inchiderea a trei fabrici, din Bucuresti, Oradea si Iasi, si achizitia celui de-al doilea jucator de pe piata, divizia de ulei a grupului Agricover din Buzau.
Principalii competitori ai Bunge pe plan local sunt producatorii Cargill Oils, Prutul Galati, Argus Constanta, Ardealul Carei, Ultex Tandarei, Ulerom Vaslui si Expur Urziceni.
Businessul Bunge a trecut de asemenea prin restructurari in ultimii doi ani la nivel european, acest continent fiind coordonat prin intermediul mai multor regiuni, respectiv Europa de Sud (Italia, Spania si Portugalia), Europa de Nord, Rusia, Ucraina si regiunea Dunarii.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO