Companii

Marathon, 6 mil. euro in depozite si fabrica de conserve la Tecuci

24.01.2007, 18:08 381

Actionarii grupului de firme Marathon, cu activitati de distributie si productie in industria alimentara, vor investi anul acesta 6 milioane de euro in construirea a cinci depozite noi si in modernizarea fabricii Contec de la Tecuci.
"Fabrica de la Tecuci va beneficia de investitii de 4 milioane de euro, iar firma Marathon, axata pe distributie va avea alocat un buget de investitii de 2 milioane de euro, suma necesara infrastructurii si construirii de noi depozite", a declarat Aifun Suliman, actionarul grupului Marathon.
In urma derularii acestor investitii, compania va deschide cinci noi depozite in orasele Craiova, Deva, Timisoara, Oradea si Ploiesti, planuind sa mizeze pe dezvoltarea acestui segment si pe viitor. "In functie de rezultatele financiare vom continua sa investim tot profitul si nu numai", a adaugat Suliman.
Compania mai detine alte 10 depozite in toata tara si acopera peste 55% din teritoriu prin distributie directa.
Fabrica Contec de la Tecuci, una dintre cele mai mari fabrici de conserve din perioada comunista, a fost achizitionata in 2004 in urma unei licitatii organizate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare pentru suma de aproximativ 1,2 mil. euro. Contec Foods produce conserve de fructe si legume, pasta de tomate, sosuri si dressinguri, atat sub marci proprii, cat si sub marcile private ale Metro, Billa si Cora.
Producatorul Contec Foods a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri de 11,3 mil. euro si estima pentru 2006 o crestere de cel putin 30% a cifrei de afaceri si de circa 80% a productiei.
Contec Foods este detinuta de doi oameni de afaceri, Aifun Suliman, roman de nationalitate turca, si Levent Atin, de origine turca. Cei doi sunt actionari unici ai companiei de distributie Marathon care in 2005 a inregistrat o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO