Companii

Marii operatori logistici au rulat 500 mil. euro, plus 19%

Marii operatori logistici au rulat 500 mil. euro, plus 19%

Autor: Cristi Moga

15.08.2012, 00:09 520

Cei mai mari 16 jucători de pe piaţa de logistică, firme care au în depozite marfa unor companii precum Metro, Orange sau OMV Petrom, au rulat anul trecut afaceri cumulate de 496 de milioane de euro, în creştere cu 19% faţă de anul precedent, arată o analiză a ZF.

Primele trei locuri în funcţie de cifra de afaceri au fost ocupate de firmele Aquila, Schenker Romtrans şi Gefco România, care şi-au păstrat poziţiile şi au înregistrat un business cumulat de peste 230 mil. euro anul trecut.

De cealaltă parte, afacerile companiei Delamode România au scăzut anul trecut cu 40%, ca urmare a desprinderii din companie a unui acţionar care a preluat contractele logistice cu Metro şi Real, în timp ce veniturile firmei CEVA Logistics, care avea printre clienţi grupul Nokia, au scăzut cu 6,4% după ce finlandezii au anunţat la sfârşitul lunii septembrie închiderea fabricii de la Cluj.

Aceste firme care au rulaje de zeci de milioane de euro sunt mai puţin cunoscute deoarece activitatea lor este bu­siness-to-business, dar au o im­portan­ţă strategică în special în gestiunea stocurilor pentru marile lanţuri de magazine.

Citiţi continuarea articolului pe www.zfcorporate.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO