Companii

Mărirea şi decăderea La Plăcinte. Lanţul de restaurante originar din Chişinău mai operează doar patru unităţi, de trei ori mai puţine decât în anii de glorie

Lanţul de restaurante La Plăcinte, prezent pe plan local de nouă ani, a obţinut în 2021 afaceri de 15,5 mil. lei, aproape la jumătate faţă de anii de „glorie“.

Lanţul de restaurante La Plăcinte, prezent pe plan local de nouă ani, a obţinut în 2021 afaceri de 15,5 mil. lei, aproape la jumătate faţă de anii de „glorie“.

Autor: Cristina Roşca

19.11.2022, 16:15 71848

 Astăzi, toate localurile operate sub brandul La Plăcinte sunt amplasate în Bucureşti  Anterior, au fost funcţionale unităţi şi în provincie, în oraşe precum Sibiu, Iaşi, Braşov sau Ploieşti.

Lanţul de restaurante La Plăcinte, intrat pe piaţa locală în toamna lui 2013, mai operează astăzi doar patru unităţi, toate în Bucureşti. În cel mai bun moment pentru business, în perioada 2016-2017, reţeaua număra de trei ori mai multe localuri.

Businessul originar din Republica Moldova, ţară unde astăzi funcţionea­ză opt restaurante sub acelaşi brand - La Plăcinte -, conform site-ului pro­priu, a venit pe plan local acum aproa­pe un deceniu. În primii ani, compania s-a extins accelerat atât pe piaţa din Bucureşti, cât şi în alte oraşe mari din ţară, mizând pe un model mixt de dez­voltare - deschideri proprii şi franciză. Mai mult, încurajaţi de rezultatele primului concept, La Plăcinte, oficialii businessului au adus în România şi un al doilea brand - Andy’s Pizza, şi acesta originar tot de peste Prut. Dacă în Republica Moldova sunt funcţio­na­le peste 20 astfel de unităţi, în Româ­nia conceptul nu a prins, aşa că singu­rul local a fost închis şi înlocuit tot cu La Plăcinte. Între timp însă, şi acesta a tras obloanele, astfel că spaţiul din centrul Capitalei - de la intrarea în centrul istoric - stă astăzi gol.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO