Companii

Martifer deschide o fabrica la Lehliu de 96 milioane de euro. Va produce 632 milioane de sticle de ulei pe an

Autor: Emil Popescu - Mediafax

04.05.2011, 15:38 702

Compania Prio Foods, din grupul portughez Martifer, va deschidejoi la Lehliu, judeţul Călăraşi, o fabrică de extracţie a uleiuluidin seminţe, în urma unei investiţii greenfield de 93 de milioanede euro.

"Evenimentul dă startul operaţiunilor la filiala Prio Extracţie,specializată în procesarea seminţelor şi producţie de ulei vegetal,în scopuri industriale şi de consum. (...) Fabrica are încomponenţă 15 silozuri verticale, cu o capacitate de stocareindividuală de 10.000 metri cubi, 2 laboratoare de analiză şiprocesare a seminţelor şi deţine în prezent 90 de angajaţi,compania intenţionând să crească numărul acestora la 200", se aratăîntr-un comunicat al Prio Foods.

Unitatea are o capacitate de producţie de 316.000 tone ulei şi340.000 tone şrot, volume atinse la un ritm al activităţii de 8.000de ore pe an.

"Am început operaţiunile la Lehliu în 2005 prin fabrica deproducţie biodiesel şi credem în continuare în potenţialul acesteizone, România fiind un punct strategic de dezvoltare pentrucompania noastră şi un centru regional de competenţă", a declaratîn comunicat preşedintele Consiliului de Administraţie al PrioFoods, Carlos Martins.

Prio Foods are operaţiuni de producţie şi distribuţie de produseagricole, industriale şi servicii, făcând parte din grupulMartifer.

Martifer are în România 500 de angajaţi şi activităţi îndomeniul agricol, construcţii şi producţie de energie din surseregenerabile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO