Companii

Masinile Daewoo s-ar putea numi... Chevrolet

24.09.2003, 00:00 14



GM Daewoo, compania formata anul trecut de grupul american General Motors si creditorii producatorului coreean Daewoo Motor, va inlocui marca auto Daewoo cu simbolul Chevrolet, proiectul urmand sa fie aplicat pentru inceput in Romania, Polonia, Bulgaria, Ucraina si Turcia, de la sfarsitul acestui an, a declarat Erhard Spranger, directorul diviziei GM Daewoo Europe, citat de Automotive News Europe.



Potrivit General Motors aceasta strategie va fi utilizata in timpul campaniei de lansare pe noi piete din Europa Centrala si de Est. In cele din urma, schimbarea de nume va fi efectuata si in tarile din vestul Europei.



"Vechea denumire Daewoo si noul GM Dawoo nu sunt suficient de diferite. Este mai bine sa folosim marca Chevrolet pe pietele in care Daewoo nu a intrat deocamdata", a aratat Erhard Spranger.



El a adaugat ca schimbarea pe pietele unde Daewoo este deja prezent va fi realizata prin lansarea unor modele noi.



Automobilele cu aceasta marca au preluat deja numele Chevrolet, in regiunea Asia Pacific si in Statele Unite.



In prezent, obiectivul principal al GM Daewoo este piata din Rusia, dar o decizie in acest sens va fi luata in cursul anului viitor.



"Este evident ca, in acest context, am putea opta tot pentru marca Chevrolet", a precizat Erhard Spranger.



Piata din Rusia comercializeaza deja o serie de noi modele Lada, construite de compania autohtona AvtoVAZ, care poarta marca Chevrolet.



Surse din cadrul companiei GM Europe au apreciat ca numele Daewoo va fi eliminat complet de pe pietele de export, in cele din urma.



"Este o chestiune de timp, dar acest lucru se va intampla cel mai tarziu pana in 2010", a aratat una dintre surse.



Erhard Spranger nu a confirmat insa aceasta informatie, sugerand investitorilor ca nu ar trebui sa traga concluzii pripite de pe urma strategiei aplicate de companie pe pietele est-europene.



General Motors, Daewoo Motor si Korea Development Bank, care actioneaza in numele creditorilor Daewoo Motor, au anuntat, in octombrie 2002, transferul unei parti din activele Daewoo Motor catre o noua societate - GM Daewoo Auto & Technology Co. (GM Daewoo). Actionariatul GM Daewoo este format din GM, Suzuki Motor (Japonia), Shanghai Automotive Industry Corp. - SAIC (China) si creditorii Daewoo Motor.



Compania opereaza doua centre de productie in Coreea de Sud si o fabrica in Vietnam. Uzinele Daewoo din Polonia, Ucraina si Romania nu au fost incluse in acordul de vanzare.



Statul roman detine 49% din actiunile societatii mixte Daewoo Automobile Romania. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO