Companii

Masinile de ocazie Weltauto ajung la Suceava

05.12.2005, 18:45 491

Porsche Romania, importatorul marcilor Audi, Porsche, Seat, Skoda si Volkswagen, a decis sa isi extinda in provincie proiectul Weltauto, pentru comercializarea autovehiculelor de ocazie.

Mutarea vine la un an dupa ce importatorul a deschis primul proiect in Capitala si este determinata, potrivit reprezentantilor companiei, de cresterea exigentelor pentru piata automobilelor de ocazie.

Piata automobilelor de ocazie din Romania nu a fost, pana de curand, structurata si organizata. De aceea, importul individual au dus la formarea unei imagini negative asupra comertului cu vehicule rulate, explica reprezentantii Weltauto.

"Acest lucru a inceput sa se schimbe doar in ultimul timp, in perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, cand, conform noii legislatii, se va putea inmatricula orice tip de autovehicul", explica Franz Fruehwirth, director general Porsche Romania.

Marca Weltauto este prezenta oficial pe piata romaneasca din toamna anului trecut, dupa ce timp de mai multe luni activitatea desfasurata in cadrul sediului importatorului Porsche Romania a fost mai mult experimentala. Compania estima la momentul respectiv un prag de vanzari de 500 de unitati. La aproximativ un an de la inaugurarea proiectului-pilot din Bucuresti, al doilea centru Weltauto este situat la Suceava si este operat de compania "Auto Mitric", dealer Volkswagen. Centrul auto are o suprafata de 2.500 mp, pe care pot fi expuse in permanenta cel putin 25 de autovehicule, potrivit oficialilor.

Un alt dealer important de automobile de ocazie, AAA Auto, a dechis in aceasta toamna primul sau centru auto in Capitala, in zona de vest a orasului, planurile de investitii anuntate de companie fiind de 20 de milioane de euro la orizontul urmatorilor ani. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO