Companii

Maspex isi strange operatiunile intr-o singura firma

26.07.2006, 19:05 30

Grupul polonez Maspex, cu activitati in domeniul bunurilor de larg consum, isi va reuni companiile prin intermediul carora activa pe piata romaneasca.
Compania La Festa International va fuziona prin absorbtie cu societatile Maspex Romania si La Festa Group, potrivit unui proiect de fuziune publicat in Monitorul Oficial.
"Scindarea operatiunilor pe teritoriul Romaniei intre cele trei societati, importul, productia, respectiv distributia produselor alimentare, nu mai este considerata oportuna, in conditiile cresterii volumului de activitate", a declarat Krzysztof Grabowski, presedintele La Festa International.
Prin intermediul fuziunii se vor reduce structurile paralele administrative si de management, potrivit presedintelui. "De asemenea, fuziunea va avea ca rezultat optimizarea procesului de negociere cu furnizorii si clientii atat interni, cat si externi si diminuarea cheltuielilor", a mai spus Grabowski.
La Festa este unul dintre principalii jucatori de pe piata sucurilor naturale necarbonatate, fiind producatorul brandurilor Tedi si Tymbark.
In paralel cu segmentul de sucuri naturale, producatorul polonez mai detine si o divizie de produse instant cunoscuta pe piata prin produsele de ciocolata calda instant, capuccino 3 in 1, ceaiurile Ekoland, Lemona, marca de cacao granulat Brumi, cacao pudra Van si crema pudra pentru cafea Coffeeta.
La Festa a inregistrat anul trecut in Romania o cifra de afaceri de 36,1 milioane euro, in crestere cu 30% fata de 2004, si un profit de 2,8 milioane euro fata de doar un milion de euro cat a inregistrat in anul precedent.
Reprezentantii companiei au estimat pentru acest an o crestere cu 20% a cifrei de afaceri, pana la aproximativ 43 mil. euro.
La Festa face parte din grupul polonez Maspex format din sapte companii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO