Companii

McDonald's isi va dubla numarul de restaurante

McDonald's isi va dubla numarul de restaurante

Pentru 2007 este programata deschiderea a patru restaurante

10.04.2007, 18:42 18

Piata locala ofera toate conditiile pentru a ajunge la 100 de locatii McDonald's, in conditiile in care lantul american de restaurante fast-food opereaza acum 52 de unitati in Romania, sunt de parere reprezentantii McDonald's.
"Potentialul Romaniei este deosebit si consideram ca numarul actual de restaurante este insuficient. McDonald's Romania poate sa performeze pe termen mediu (5-7 ani - n.r.) cu 100 de restaurante", a declarat Cristian Savu, directorul de comunicare al McDonald's Romania.
Reprezentantul McDonald's spune ca, recent, si orasele medii ca marime au atins potentialul pe care compania il astepta. De asemenea, decizia de a incepe o noua etapa de dezvoltare se bazeaza pe cresterea puterii de cumparare a consumatorului roman, spune Savu.
Potrivit unor declaratii anterioare ale companiei, investitia intr-un restaurant McDonald's poate varia intre 800.000 si 2 mil. euro, in functie de dimensiunile acestuia si de amplasare. In aceste conditii, valoarea investitiilor McDonald's pe piata locala au fost estimate la aproximativ 80 mil. euro pana in prezent. Dublarea numarului acestora ar putea situa investitiile totale ale companiei la 160 mil. euro.
In ceea ce priveste planurile de dezvoltare pentru anul in curs, oficialii McDonald's Romania au declarat ca planuiesc deschiderea altor patru restaurante.
"Nu pot sa dau locatii concrete, pentru ca este o piata foarte competitiva. De cativa ani am observat insa aceasta atractie a romanilor pentru hipermarketuri si centre comerciale, care cred ca se va pastra si in anii care urmeaza. O astfel de locatie prezinta interes pentru noi. De asemenea, se iau in considerare locatii traditionale, in incinta altor cladiri si de sine statatoare", a explicat Savu.
McDonald's opereaza cel mai mare lant de restaurante de tip fast-food de pe piata locala si a incheiat anul 2006 cu o cifra de afaceri de 67 mil. euro.
Principalii competitori McDonald's la nivel local sunt KFC, Pizza Hut, Gregory's si Spring Time.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO