Companii

McDonald's: vanzari de 22 mil. euro in T1

14.05.2008, 18:12 26

Lantul de restaurante McDonald's, care numara in prezent 54 de unitati, a inregistrat in primul trimestru vanzari de circa 80 mil. lei (22 mil. euro), in crestere cu 18% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit reprezentantilor McDonald's Romania, operatorul retelei de restaurante.
Cea mai recenta locatie McDonald's a fost deschisa in luna aprilie in cadrul centrului comercial Baneasa Shopping City, unde se afla de altfel si primul restaurant din Romania al unuia dintre principalii competitori, Burger King.
Vanzarile de 80 mil. lei anuntate includ si rezultatele celor patru unitati operate in sistem de franciza, trei la Brasov si una la Suceava. Restaurantul din Suceava a fost dat in franciza in baza unui contract incheiat in primul trimestru din acest an. Urmatorul restaurant va fi deschis de companie, in iunie, in Bucuresti, in parcarea supermarketului Billa Floreasca.
McDonald's Romania a anuntat in februarie ca mizeaza pentru 2008 pe o crestere a afacerilor cu 15-20%, la 360-370 mil. lei (circa 100 mil. euro). Anul trecut, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 307 mil. lei (92 mil. euro), in avans cu peste 30% fata de 2006.
Planurile McDonald's pentru 2008 prevad deschiderea a patru - cinci unitati fast-food. Investitia medie intr-un restaurant este de circa 1,5 mil. euro. Compania isi propune sa accelereze ritmul de extindere in anii urmatori, avand planificate din 2009 intre 8 si 10 deschideri pe an.
Piata de profil la nivel local, estimata de Mc Donald's la 2 mld. euro, este dominata de americani, Mc Donald's ruland afaceri de peste 90 de milioane de euro in 2007 si KFC de aproape 40 de milioane de euro, dar o cota importanta o detin si pizzeriile si shaormeriile deschise intr-un numar din ce in ce mai mare in ultimii ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO