Companii

Meciul România - Grecia, „o lovitură“ de 350.000 de euro pentru hotelurile, barurile şi restaurantele din Capitală

Meciul România - Grecia, „o lovitură“ de 350.000 de...

Autor: Cristina Roşca, Mirabela Tiron

13.11.2013, 00:08 341

Meciul dintre România şi Grecia care se va desfăşura la Bucureşti pe 19 noiembrie şi care va stabili echipa care va merge la Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia va aduce la Bucureşti 1.700 de suporteri greci şi alte câteva mii de suporteri români veniţi din toate colţurile ţării.

Prezenţa grecilor la Bucureşti în număr atât de mic (de regulă ponderea suporterilor străini la meciurile din ţară este de 8%-10% din locurile de pe stadion) – prin comparaţie la me­ciul cu Un­garia au fost aproape 5.000 de maghiari – va rotunji cu circa 350.000 de euro veniturile hotelierilor şi ale proprietarilor de restaurante cafenele şi baruri, potrivit estimărilor ZF. La această sumă se adaugă şi cea pe care o vor lăsa suporterii români care vor veni din alte oraşe din ţară, dar şi stafful echipei elene. Meciul România - Grecia va aduna pe stadion 55.000 de spectatori (biletele fiind deja vândute).

Suma finală care va intra în conturile operatorilor din turism  depinde  de durata şederii suporterilor şi de apetitul de consum. 

Pachete de două-trei nopţi pentru greci

Gheorghe Fodoreanu, proprietarul agenţiei de turism Visit România, spune că cererea din partea grecilor pentru meciul de pe Arena Naţională este limitată de numărul de bilete puse în vânzare de Federaţia Română de Fotbal. „Cei mai mulţi au ales programe de două-trei nopţi, cazare la hoteluri mari ca Ramada, Ambasador, Rin Grand, Golden Tulip. Majoritatea suporterilor greci din nord vor veni cu autocarul, iar cei din Atena cu avionul“, spune Fodoreanu. El precizează că cei care vor veni în Bucureşti vor lăsa în ţară 60-70 de euro pe zi, sumă ce include cazare şi demipensiune (două mese pe zi). La această sumă se adaugă ieşirile în oraş, astfel suma ar putea ajunge la circa 100 de euro. Potrivit calculelor ZF, suma pe care o vor cheltui suporterii greci în Bucureşti se va ridica la circa 340.000 de euro dacă se ia în considerare o cheltuială medie de 100 de euro pe zi şi două zile de şedere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO