Companii

Mediul de afaceri din Timiş: Ne trebuie o creştere cu 50% a numărului de absolvenţi de IT

Mediul de afaceri din Timiş: Ne trebuie o creştere cu...

Autor: Sorin Pâslaru

19.06.2014, 00:07 828
Economia judeţului Timiş s-a dezvoltat în ultimii ani în primul rând în jurul industriei de componente auto, sector care generează numeroase locuri de muncă, dar cu un nivel salarial redus, astfel că mediul local de afaceri susţine majorarea numărului de absolvenţi de IT ai facultă­ţilor din Timişoara cu 50% pentru acoperirea cererii existente şi creşterea nivelului de trai.

„Potenţialul zonei de vest nu trebuie văzut doar în industria auto, ci şi în IT. Vom deschide anul acesta un centru de birouri cu chirii modice, de 3 euro pe lună, pentru start-upuri din IT, unde obiectivul este să atragem 52 de companii“, a declarat Dan Diaconu, viceprimarul Timişoarei, la conferinţa „Dezvoltarea mediului de afaceri din judeţul Timiş“, organizată de ZF şi firma de asigurări Allianz-Ţiriac.

Judeţul Timiş are un PIB pe cap de locuitor cu 50% mai mare decât media la nivel naţional, dar salariul mediu net este cu 3% mai redus decât media pe ţară, în ciuda faptului că rata şomajului este de doar 1,5%.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date statistice despre judeţ, număr angajaţi, salariul  mediu,  principalii investitori străini, domenii de interes 

- declaraţiile participanţilor la conferinţă: Sergiu Bălaşa, director Agenţia de Dezvoltare Economică Timiş, Viorica Mureşan, expert consultant în cadrul Federaţiei Regionale a IMM-urilor Vest, Cristian Bârlă, director regional pentru Regiunea de Vest al Allianz-Ţiriac, Dragoş Doroş, director taxe KPMG, Dan Diaconu, viceprimar al municipiului Timişoara, Sebastian Metz, director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane, Remy Vrignaud, CEO al Allianz-Ţiriac

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO