Companii

Medsana amana constructia primului spital privat

29.12.2008, 00:00 48

Operatorul de servicii medicale Medsana, unul dintre primii zece jucatori din piata locala de profil, a amanat pentru 2009 achizitia terenului pe care urmeaza sa deruleze prima sa investitie intr-un spital privat. Compania a anuntat anul trecut ca pana in 2010-2011 va investi 25 mil. euro intr-un spital cu 200 de paturi. Planurile companiei pentru 2008 prevedeau cumpararea terenului pentru care aveau stabilit un buget de 6 mil. euro.

“In prezent avem studiul de fezabilitate pentru proiectul de spital. Achizitionarea terenului am amanat-o pana in primavara anului 2009, avand in vedere fluctuatia favorabila pentru noi a pretului de achizitie”, a spus Vassilis Chaniotis, director general al Medsana Bucharest Medical Center.

Grupul din care Medsana face parte, Athens Medical Center, opreaza mai multe spitale in Grecia, iar actionarul firmei elene sunt germanii de la Asklepios, la randul lor un operator important de spitale. Seful Medsana spune ca uitandu-se pe aceste piete, sectorul medical privat este cel mai putin afectat de crizele financiare.

“Insa ar fi nerealist sa nu luam in calcul efectele nefavorabile ale unei asemenea crize internationale, mai ales in ceea ce priveste segmentul serviciilor medicale de lux precum si segmentul corporatist (serviciile de tip abonament). Companiile vor incerca sa reduca cheltuielile in general, iar beneficiile extra salariale, cum sunt serviciile de tip abonament la o clinica privata, nu vor fi o exceptie”, a explicat Chaniotis.

Medsana si-a bugetat pentru 2008 o cifra de afaceri de 8 mil. euro si un nivel EBITDA de 750.000 de euro. Pe piata serviciilor medicale private activeaza jucatori precum MedLife, Romar, Centrul Medical Unirea, Gral sau Medcenter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO