Companii

Mega Image devine a patra reţea din comerţ cu 100 de magazine

Mega Image devine a patra reţea din comerţ cu 100 de magazine

Autor: Cristina Rosca

26.10.2011, 00:00 291

Retailerul belgian Mega Image, care deţine supermarketurile cu acelaşi nume şi magazinele de proximitate Shop & Go, va ajunge la 100 de magazine în acest an după ce va finaliza rebranduirea unităţilor GMarket.

Compania deţine în prezent 97 de unităţi în Capitală şi în alte şapte judeţe din ţară (Ilfov, Giurgiu, Argeş, Prahova, Constanţa, Dâmboviţa şi Braşov). Acestora urmează să li se adauge cele trei unităţi GMarket pe care belgienii le-au preluat în urmă cu mai puţin de o lună.

Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Capitală, mai bifează astfel trei zone strategice tot în Capitală, unde deţine deja 73 de magazine. Unităţile GMarket se găsesc în mallurile Plaza România şi Bucureşti Mall, respectiv din cartierul Colentina. Prin această mutare, retailerul deţinut de grupul belgian Delhaize îşi face intrarea în centrele comerciale, zonele din Bucureşti cu trafic în creştere.

Achiziţia celor trei magazine G'Market întregeşte politica de preluări a belgienilor de la Mega Image care şi-au mai trecut în portofoliu supermarketurile LaFourmi (2008), dar şi patru unităţi Prodas (2009). Retailerul belgian a avut anul trecut afaceri de peste 883 mil. lei (210 milioane de euro), în creştere cu aproape 45% faţă de 2009.

Mega Image va deveni astfel a patra reţea din retailul modern din România care ajunge la pragul de 100 de ma­gazine, după Profi (101), Lidl (118) şi Penny Market (121 - inclusiv Penny Market XXL).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels