Companii

Metro aloca 5 mil. euro pentru consolidare

14.07.2006, 18:52 17

Metro va investi pana in primavara anului viitor 5 milioane de euro in "consolidarea" magazinelor pe care le detine si nu isi va mai baza cresterea pe deschiderea de noi suprafete.
"Ne propunem sa crestem numarul si calitatea serviciilor, cat si numarul de produse noi pe care le vom introduce in reteaua magazinelor noastre. Astfel, in 2006 ne orientam spre o crestere a cifrei de afaceri bazata pe aceasta politica", a declarat Delia Nica, corporate communication manager al Metro Cash & Carry Romania. Ea mai precizeaza ca Metro se asteapta la o crestere economica la nivelul national, astfel incat sa existe si o majorare a numarului clientilor tinta ai Metro, si anume clientii profesionisti, care asigura un volum mare al vanzarilor.
"Bugetul alocat consolidarilor magazinelor noastre este de pana la 5 milioane de euro si ne vom orienta spre consolidarea magazinelor din Bucuresti, Timisoara si Brasov care au un flux mai mare de clienti profesionisti", a mai precizat Delia Nica. Ea spune ca in 2005, in conditiile unei politici de investitii indreptate inspre deschiderea de noi locatii, cifra de afaceri a Metro a crescut cu 20 de procente, iar grupul se asteapta in acest an la cel putin o crestere similara.
"In anul 2004, cifra de afaceri a Metro Romania a fost de 1,039 miliarde de euro, iar in 2005 a fost de 1,245 miliarde de euro, cresterea avand loc pe fondul deschiderii a trei noi magazine spre deosebire de acest an, cand cifra de afaceri va trebui sa creasca fara a beneficia de o suprafata suplimentara destinata vanzarilor", a punctat Delia Nica.
Conform raportarilor grupului Metro in anul 2005, cea mai mare crestere din retea au inregistrat-o magazinele aflate in sud-estul Europei, printre care si Romania, in conditiile in care accentul expansiunii retelei Metro la nivel international anul trecut a fost pus pe pietele in curs de dezvoltare din aceasta regiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO