Companii

Metro numarul 20, la Brasov

25.10.2004, 00:00 29

Compania Metro Cash & Carry Romania, parte a grupului german Metro, deschide astazi la Brasov, al 20-lea sau magazin din Romania,in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Magazinul este al doilea din Brasov al grupului german, primul fiind deschis in anul 1998.
Al doiela magazin Metro din Brasov este situat vizavi de magazinul pecare divizia de bricolaj a grupului german Metro, Praktiker laa deschis in acest an si in apropiere de magazinul Selgros cash & carry pe care il detine un alt grup german cu activitati in domeniul comertului, Selgros.
Deschiderea magazinului Metro are loc la cateva zile dupa ce grupul Carrefour a deschis la doar cateva sute de metri distanta primul hypermarket din afara Bucurestiului, in urma unei investitii de 20 milioane de euro.
Metro detine in acest moment in Romania magazine cash & carry in Bucuresti (Otopeni, Militari, Voluntari si Berceni), dar si orase precum Brasov, Timisoara, Constanta, Bacau, Craiova sau Galati. Fiecare magazin Metro Cash & Carry reprezinta o investitie de aproximativ 15 milioane de euro, suprafata de vanzare variind intre 6.500 si 10.000 de metri patrati.
Metro Cash & Carry Romania a realizat, anul trecut, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finante, o cifra de afaceri de 826 de milioane euro (la cursul mediu anuntat de BNR), in crestere cu peste 20% fata de anul precedent.
Grupul Metro este unul dintre principalele lanturi mondiale de distributie, avand peste 2.300 de locatii in 28 de tari si circa 240.000 de angajati. Anul trecut, grupul a obtinut o cifra de afaceri de 53,6 miliarde de euro. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO