Companii

Microsoft a inaintat apel la decizia de divizare

15.06.2000, 00:00 10



Concernul american Microsoft a inaintat ieri apel la decizia judecatorului Thomas Penfield Jackson de a diviza grupul in doua societati distincte ca urmare a incalcarii reglementarilor antitrust.

Gigantul mondial al software-ului spera ca la Curtea de Apel sa aiba parte de un tratament mai bun, si sa reuseasca sa ajunga la o intelegere cu Justitia americana. Guvernul incearca insa in prezent sa duca acest caz direct la Curtea Suprema, pentru a accelera incheierea lui.

Jackson a decis saptamana trecuta ca Microsoft sa fie divizat in doua societati, una care sa se ocupe de sistemul de operare Windows si cealalta de aplicatii, precum Office, si de programele de navigare pe Internet. Aceasta ar fi prima divizare a unui grup datorita incalcarii reglementarilor antitrust de la cea a companiei de telecomunicatii American Telephone & Telegraph (AT&T) din 1984, insa decizia finala ar putea fi departe, Microsoft inaintand deja recurs.

Daca ar vrea sa ajunga la o intelegere cu Guvernul, Microsoft trebuie sa admita ca a prejudiciat consumatorii, a declarat recent seful diviziei antitrust a Departamentului de Justitie al Statelor Unite, Joel I. Klein.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels