Companii

Miles Young, CEO Ogilvy & Mather Worldwide: Romania are potentialul sa devina lider in regiune in ceea ce priveste creativitatea

23.05.2010, 23:10 35

Piata de advertising din Romania are potential de crestere, sidesi in regiune Polonia conduce detasat lista celor mai puternicepiete, tara noastra este lider in ceea ce priveste creativitatea,crede Miles Young, directorul executiv al Ogilvy & MatherWorldwide.

"In Europa Centrala si de Est exista diferente semnificative.Daca excludem Rusia, Polonia este cea mai puternica piata, si seremarca in regiune. Polonia are cea mai dezvoltata economie, estecel mai bine condusa, este stabila si cel mai putin corupta si areo populatie numeroasa. Urmeaza apoi Cehia, Ungaria si Romania. Inceea ce priveste unele aspecte, Romania este mai bine pozitionatadecat celelalte state, ca de exemplu in ceea ce privestecreativitatea. Cred ca Romania are potentialul sa devina lider inregiune in ceea ce priveste creativitatea", a declarat Miles Youngintr-un interviu acordat ZF in timp ce s-a aflat intr-o vizita delucru in Romania.

El compara tara noastra cu Thailanda si Argentina in ceea cepriveste potentialul creativ, si spune ca este nevoie sa seinvesteasca in educatia de profil pentru a se exploata acestpotential.

"Cred ca Romania ar putea juca un rol important in regiune.Industria de productie TV este puternica aici. Romanii au o genacreativa, care este puternica si nu se regaseste la restul statelordin regiune," explica el. "Daca isi revine din criza si dacaexista persoane dispuse sa investeasca in educatie in domeniiprecum arta si design, atunci acesta ar putea fi un atributimportant pentru Romania ca brand. Este necesar insa ca guvernul sarecunoasca importanta acestui lucru".

Young, care a condus pana in 2009 divizia Asia-Pacific a Ogilvy,gaseste asemanari intre pietele asiatice in ansamblu si cele dinEuropa Centrala si de Est, desi recunoste ca exista diferentesemnificative daca este sa facem comparatie cu pietelevest-europene.

Romania este China Europei de Est

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO