Companii

​Ministerul Economiei: BCR şi Banca Transilvania ar putea deveni acţionari la Oltchim

Autor: Carol Dan

25.10.2011, 18:33 356

Banca Comercială Română (BCR) şi Banca Transilvania ar putea accepta conversia în acţiuni a datoriilor pe care Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT) le are faţă de cele două instituţii de credit, a anunţat marţi Ministerul Economiei.

Preşedintele BCR, Dominic Bruynseels, şi preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, au avut marţi o întâlnire cu ministrul Economiei, Ion Ariton, în care au abordat problema datoriilor Oltchim.

"BCR şi Banca Transilvania s-au declarat interesate în realizarea conversiei datoriilor pe care Oltchim le are la cele două bănci în acţiuni la această societate. În paralel, se aşteaptă decizia Comisiei Europene referitoare la procesul de conversie. (...) Atât BCR, cât şi Banca Transilvania, şi-au arătat deschiderea pentru a susţine compania, inclusiv prin acordarea de noi credite, până la finalizarea privatizării", precizează Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al combinatului chimic.

Ministerul Economiei nu precizează nivelul datoriilor Oltchim către cele două banci.

Oltchim are datorii către fostul acţionar majoritar, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), în valoare de 134 milioane de euro. Conducerea combiantului a propus conversia acestei datorii în acţiuni. Operaţiune este în analiza Comisiei Europene.

Guvernul s-a angajat, în negocierile cu FMI, să privatizeze combinatul chimic până la sfârşitul anului.

Statul deţine 55% din Oltchim. Compania are o capitalizare de 84 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO