Companii

Mittal a vandut mai putin in primul semestru

03.08.2006, 19:43 7

Livrarile de otel ale subsidiarelor din Romania ale grupului Mittal Steel au scazut in primul semestru al acestui an cu circa 7,3%, la circa 2,32 milioane de tone, conform informatiilor publicate in raportul semestrial al companiei.
Subsidiarele din Romania ale Mittal Steel sunt singurele din Europa care au inregistrat o scadere a livrarilor.
Reprezentantii unitatilor Mittal Steel din Romania nu au putut fi contactati pentru a comenta aceste rezultate.
Livrarile de otel si produse din otel ale celor patru unitati pe care grupul Mittal Steel le detine in Romania au fost in trimestrul al doilea de circa 1,23 milioane de tone, in scadere cu 6,4% comparativ cu livrarile din aceeasi perioada a anului trecut. Comparativ cu primul trimestru al acestui an, insa, livrarile au crescut cu 4,6%. Aceste livrari le cuprind si pe cele realizate catre alte companii din cadrul grupului.
Livrarile subsidiarelor din Romania ale grupului au reprezentat in primul semestru aproximativ 7,9% din livrarile grupului la nivel mondial, care au depasit 29,3 miliarde de tone.
Mittal Steel opereaza patru unitati in Romania, dintre care cea mai mare este combinatul siderurgic Mittal Steel Galati (fostul Sidex). Mittal Steel Galati a realizat anul trecut o productie de circa 4 milioane de tone, in scadere cu aproximativ 16% comparativ cu 2005, care a fost un an de varf pentru combinatul galatean. Scaderea productiei a fost determinata de conditiile nefavorabile de pe piata siderurgica internationala.
Mittal Steel Galati a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 6,35 miliarde de lei (1,7 miliarde de euro), in scadere in lei, dar in crestere in euro comparativ cu 2004. Compania a inregistrat in 2005 o pierdere de 30 de milioane de euro, dupa ce in 2004 raportase un profit record de 345 de milioane de euro.
Grupul condus de Mittal a achizitionat Sidex Galati in 2001. Valoarea contractului de privatizare a fost de 500 de milioane de dolari, din care pretul pe actiuni esalonat pe mai multe transe s-a ridicat la 70 de milioane de dolari. Mittal Steel mai detine combinatul siderurgic Mittal Steel Hunedoara, si producatorii de tevi Mittal Steel Iasi si Mittal Steel Roman.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO