Companii

Mittal investeste 8 milioane de dolari la Roman in acest an

11.09.2006, 17:08 17

Producatorul de tevi Mittal Steel Roman (fostul Petrotub), detinut de grupul Mittal Steel - cel mai mare producator de otel la nivel mondial -, are programate pentru acest an investitii in valoare de 8 milioane de dolari (circa 6,3 milioane de euro), in conformitate cu angajamentele luate prin contractul de privatizare.
Investitiile realizate la Petrotub dupa preluarea companiei de catre Mittal Steel, in 2004, au contribuit la cresterea substantiala a cifrei de afaceri a companiei, care a trecut pe profit in 2005, dupa trei ani consecutivi in care compania inregistrase pierderi.
"Mittal Steel desfasoara programe solide de investitii la fabrica din Roman, in conformitate cu angajamentele luate prin contractul de privatizare. In 2006, proiectele de investitii vor atinge circa 8 milioane de dolari", a declarat Regie Paul Aikaravelil, directorul general al Mittal Steel Roman.
"Anul trecut, de exemplu, investitiile companiei au inclus modernizarea furnalului din cadrul Uzinei de Turnare a Uneltelor. Cinci macarale noi au fost achizitionate, precum si o masina de testat NDT si echipamente pentru Laboratorul de Analiza", a precizat Aikaravelil.
Mittal Steel Roman a realizat in primul semestru o cifra de afaceri de 136 de milioane de euro, in crestere cu 26% comparativ cu nivelul din perioada similara a anului trecut. Profitul net s-a ridicat la 8,7 milioane de euro, cu 87% mai mult decat in primele sase luni ale lui 2005.
Anul trecut compania a obtinut un profit net de 7,81 milioane de euro, in timp ce cifra de afaceri a companiei a crescut cu 70%, pana la 214 milioane de euro.
"Mittal Steel Roman a implementat un program solid de restructurare imediat dupa privatizare, iar acest program a dus la cresterea cifrei de afaceri si a performantei. Compania a inceput sa foloseasca unitatile de productie la capacitate maxima si a implementat politica de livrare la timp. Toate acestea au fost sustinute de conditii bune atat pe piata interna de tevi, cat si pe cea internationala", a explicat Aikaravelil. Cresterea pretului titeiului a determinat o crestere a cererii de tevi pentru operatiunile de foraj, generand si o crestere a preturilor. Mittal Steel Roman a primit un certificat de calitate din partea gigantului anglo-olandez Shell, certificat care ii permite sa livreze tevi de otel catre Shell Oil Exploration.
"Majorarea spectaculoasa a pretului petrolului din ultimii doi ani a avut ca rezultat intensificarea forarilor, ceea ce a dus la o cerere mai mare de tevi nesudate. Drept urmare, preturile produselor companiei s-au consolidat in aceasta perioada. Cresterea medie a preturilor produselor companiei s-a incadrat in jurul valorii de 20% intre 2004 si 2006", spune directorul Mittal Steel Roman.
Mittal Steel Roman produce tevi din otel utilizate la extractia si transportul titeiului si gazelor naturale, precum si in constructii civile. Combinatul are o capacitate de productie de 500.000 de tone de tevi pe an si circa 2.900 de salariati.
Mittal mai detine in Romania combinatul siderurgic de la Galati (fostul Sidex), Combinatul de la Hunedoara (fosta Siderurgica) si producatorul de tevi sudate Tepro Iasi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO