Companii

Mittal Steel Galati, acuzata ca nu a investit suficient in mediu

29.01.2007, 18:58 15

Comisarul general al Garzii Nationale de Mediu, Silvian Ionescu, a declarat vineri, la Galati, ca directorii Mittal Steel Galati care nu au indeplinit obligatiile de mediu asumate prin contractul de privatizare vor fi cercetati penal, potrivit Mediafax.
Pana la finele anului trecut s-au investit in instalatii de protectia mediului doar 60% din totalul de 176 de milioane de dolari asumate prin contractul de privatizare a combinatului siderurgic, a spus Ionescu.
"Am comunicat domnilor Rosenstock (n.r. - Ludwig Hans, director operational), Bort (n.r. - Ionel, senior manager) si Popescu (n.r. - Vespasian, director de mediu) ca actiunea Garzii Nationale de Mediu se indreapta catre intocmirea de dosare penale domniilor lor. Mi se pare corect ca responsabilii sa plateasca. Vom cere colegilor din politie datele de identificare a directorilor responsabili pentru neaplicarea legii si vom documenta dosarele de urmarire penala pe care le vom inainta politiei si procuraturii. Nu stiu daca ne oprim doar la cei trei directori", a declarat Ionescu.
El a mai spus ca ar putea fi trasi la raspundere si sefii uzinelor sau otelariilor in care nu s-au facut investitiile de mediu, daca va fi cazul.
"Astazi (vineri - n.r.) am mers la conducerea Mittal Steel sa ascultam si opiniile lor, sa stim ce au in vedere sa faca. Au prezentat un material cu modul in care intentioneaza sa recupereze intarzierile, dar reiese ca investitiile majore tot nu sunt planificate sa fie recuperate", a mai spus Ionescu.
Mai mult, seful Garzii Nationale de Mediu sustine ca autorizatia obtinuta in 2002, valabila pana la 17 martie 2007, nu este legala, fiind rezultatul unei "smecherii" din contractul de privatizare.
Contactati ieri de ZF, reprezentantii Mittal Steel Galati nu au dorit sa comenteze pe seama acestor declaratii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO