Companii

MOL intră în clubul miliardarilor în euro cu un CEO de 33 de ani

Foto Octav Ganea

Foto Octav Ganea

Autor: Roxana Petrescu

19.01.2014, 21:44 5299

MOL România, companie care ar putea intra în clubul miliardarilor în euro de pe piaţa locală cu rezultatele din 2013, continuă să apese pedala extinderii pe piaţa locală, chiar dacă anul trecut cererea de carburanţi a scăzut cu 2%, iar pentru anul acesta scenariul optimist este cel al stagnării. De la începutul anului, MOL a deschis trei noi benzinării, astfel că acum reţeaua din România a grupului petrolier ungar a ajuns la 146 de puncte de alimentare.

„Credem în continuare că România are un potenţial enorm. Pentru anul 2014 vrem să ne menţinem strategia de creştere astfel încât să ajungem la o cotă de piaţă de 15% la finalul anului 2015“, spune Kinga Daradics, 33 de ani, CEO & country chairman al MOL România, cel mai tânăr CEO din industria petrolieră locală şi una dintre puţinele femei aflate într-o funcţie de conducere într-un domeniu încă dominat de barbaţi.

Ea a terminat cursurile Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi conduce MOL România din mai 2011. Ultimele rezultate financiare, cele din 2012, arată că afacerile MOL din România au ajuns la peste 930 mil. euro. Ţinând cont că în volume compania a crescut cu 7% în primele nouă luni din 2013, este posibil ca afacerile pe tot anul să fie depăşit un miliard de euro.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 20.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO