Companii

Nazare se plânge ambasadorului ungar de o firmă maghiară care a sistat lucrările la centura Clujului

Nazare se plânge ambasadorului ungar de o firmă maghiară care a sistat lucrările la centura Clujului

Autor: Andreea Neferu

21.02.2012, 19:01 669

Alexandru Nazare, ministrul transporturilor şi infrastructurii, s-a întâlnit astăzi cu ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oskar Fuzes, pentru a discuta despre prejudiciile pe care firma ungară de construcţii Nemzetkozi Vegyepsyer le produce prin sistarea lucrărilor la varianta de ocolire Cluj Est.

Lucrările au fost sistate încă din luna noiembrie, odată ce insolvenţa firmei a fost declarată iar subcontractorii nu au mai fost plătiţi, Nazare arătând că România pierde venituri la bugetul de stat din cauza nefinalizării acestui proiect.

"Situaţia ne nemulţumeşte profund şi am transmis partenerilor maghiari această
nemulţumire. Mai mult, suntem în situaţia în care pentru contractul reziliat pentru reabilitarea DN 66, sectorul Rovinari - Bumbeşti Jiu (ce trebuia realizat tot de firma maghiară Vegyepszer - n.red.), recuperarea garanţiei de bună execuţie este blocată de către o bancă ungară din motivaţii tehnice deloc credibile. Această situaţie am început deja să o adresăm pe cale legală şi asigur partenerii financiari ai acestui proiect că vor fi consecinţe", a declarat Nazare.

Compania Nemzetkozi Vegyepszer a câştigat în 2010, alături de compania Diferit SRL, contractul de construcţie a primului tronson al centurii Cluj Est, pentru preţul de 16,9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO