Companii

Nestor ramane cea mai bine cotata firma din Legal 500

02.04.2009, 16:39 95
Casa de avocatura Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), care a incasat in 2008 venituri de 14,8 milioane de euro, este cea mai bine cotata firma de pe piata locala potrivit clasamentului Legal 500, care plaseaza firma condusa de Ion si Manuela Nestor pe prima pozitie in toate cele opt domenii juridice analizate, la fel ca si anul trecut.
Urmatoarea firma ca numar de nominalizari de pe prima pozitie a clasamentului (clasamentul permite plasarea mai multor firme pe acelasi loc) este Musat & Asociatii, cu cinci locuri fruntase (corporate and M&A, energie, IT si telecom, privatizari si PPP si real estate), in timp ce Tuca Zbarcea & Asociatii, noul lider al pietei romanesti, in functie de veniturile incasate in 2008, ocupa prima pozitie la patru categorii, si anume, corporate and M&A, litigii, energie si IT si telecomunicatii. Pozitia intai o ocupa si firmele Popovici Nitu & Asociatii (IT, project finance si real estate), Badea Clifford Chance (banking & finance si real estate), CMS Cameron McKenna (banking & finance si energie), ZRP (litigii), Gide (energie) si Salans (real estate).
Printre cele mai importante firme aflate pe pozitia a doua in cadrul analizei se mai numara Schoenherr si Asociatii, RTPR, Kinstellar, Wolf Theiss, D&B David si Baias, Lina & Guia, Noerr, Peli Filip sau Vernon David & Asociatii.
Piata locala de avocatura, estimata la 250 mil. euro, a cunoscut cresteri spectaculoase in ultimii ani, astfel ca cei mai mari jucatori au ajuns la incasari de 15-20 mil. euro, dar pe fondul problemelor cu care se confrunta mediul de business anul acesta majoritatea firmelor tintesc mentinerea veniturilor la nivelul de anul trecut sau scaderi minime.
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO