Companii

Noi schimbări la vârful Wizz Air: un manager de 35 de ani devine director comercial

Noi schimbări la vârful Wizz Air: un manager de 35 de...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.06.2016, 17:08 1711

George Michalopoulos, 35 de ani, un executiv care lucrează din 2010 în cadrul companiei aeriene low-cost Wizz Air, a fost promovat în funcţia de Chief Commercial Officer, poziţie pe care o va ocupa începând cu 1 septembrie. Managerul va raporta către József Váradi, CEO-ul companiei aeriene care în România a avut anul trecut 4,5 milioane de pasageri pe rutele din şi spre România.

Michalopoulos s-a alăturat Wizz Air în 2010, în calitate de Head of Pricing and Revenue Management, iar apoi în mai 2015 a fost promovat în funcţia de Head of Network Development, Scheduling and Sales. Înainte de a face parte din echipa Wizz Air, Michalopoulos şi-a construit o cariera în domeniul managementului comercial şi al gestionării veniturilor la Flybaboo şi Blu-Express. George Michalopoulos este cetăţean elveţian, britanic şi grec şi deţine atât licenţa, cât şi masterul în Ştiinţe şi Inginerie la Universitatea Stanford.

În noua sa poziţie, Michalopoulos îl va înlocui pe György Abran, care după 12 ani în cadrul companiei, a decis să părăsească Wizz Air din septembrie.

Wizz Air este cea mai mare companie low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 69 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 124 de destinaţii din 39 de ţări. Anual, compania transportă mai bine de 19 de milioane de pasageri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO