Companii

Noii actionari ai SNTR mizeaza pe tigaretele ecologice

22.03.2004, 00:00 19



Consorzio Tabachicoltori San Giustina (CTS) Italia, unul dintre cei doi noi actionari majoritari ai Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR) SA, estimeaza ca producatorul autohton de tigarete va avea, in acest an, vanzari de 3.000 de miliarde de lei (75 de milioane de euro). Datele pentru 2003 nu au fost inca prezentate.



In 2002, SNTR a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 4.000 de miliarde de lei (127 milioane de euro ) si o pierdere de 2.216 miliarde de lei (circa 70 de milioane de euro).



"In circa trei luni vom lansa in fabricatie la SNTR o gama de tigarete ecologice <Natur> care pentru inceput vor fi comercializate pe piata italiana dupa care vor urma Germania si Austria", spune Antonelo Celestino, vicepresedintele CTS.



Tigaretele ecologice sunt obtinute din tutun care nu este tratat cu substante chimice. "In acest moment negociem cu una dintre multinationalele de tigarete increditarea distributiei tigaretelor produse de SNTR", afirma Antonelo.



SNTR detine cinci fabrici de tigarete si are 1.400 de angajati. CTS si Galaxy Energy International Ltd BVI detin 56% din actiunile SNTR cumparate in urma cu o luna de la Autoritatea pentru Privatizare pentru 1,6 milioane de euro, restul de actiuni fiind detinute de omul de afaceri Ioan Niculae.



Ioan Niculae, fostul actionar majoritar al "Tutunului Romanesc", a fost acuzat ca se afla in spatele consortiului format din CTS si Galaxy, dar acesta a respins toate acuzatiile. "Nu am nici un fel de legatura cu noii actionari majoritari ai SNTR", declara Niculae. El a sustinut chiar ca vrea sa-si vanda toate actiunile pe care le mai detin la producatorul national de tigarete.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO