Companii

Nokia vrea sa cumpere terenul fabricii din Cluj

02.03.2010, 23:01 19

Nokia Romania, cu afaceri de o jumatate de miliard de euro pepiata locala in 2008, se afla in negocieri cu reprezentantiiParcului Industrial Tetarom din Cluj pentru a cumpara terenul de 90ha primit in concesiune pentru dezvoltarea primului centru deproductie al finlandezilor in Romania.

"Analizam intentia companiei Nokia care a solicitatautoritatilor judetene achizitia terenurilor din Tetarom III, undesi-a dezvoltat afacerea'', afirma reprezentantii ConsiliuluiJudetean Cluj.

Potrivit celor mai recente date disponibile, Nokia platea in jurde 500.000 de euro pe an pe terenul situat in comuna clujeana Jucu.Reprezentatii CJ Cluj nu au oferit alte detalii despre stadiul incare se afla negocierile cu grupul finlandez, care a investit 60mil. euro in fabrica din Cluj.

"Suntem in negocieri avansate cu alte doua companii, care speramca in acest an sa ocupe impreuna circa doua hectare in parculTetarom I. Nu putem face public deocamdata numele acestor companii,insa putem spune ca vor exista 600-700 de noi locuri de munca", aumai spus reprezentantii Consiliului Judetean Cluj. Ei au spus cauna dintre companii ar putea investi 15 mil. euro, iar a doua vinecu 3,5 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO