Companii

Noul director general găseşte Hilton în renovare şi Gucci pe lista de chiriaşi

05.08.2010, 23:55 429

Athenee Palace Hilton Bucureşti, deţinut de omul de afaceriGeorge Copos, va avea din septembrie un nou director general, dupăîncheierea mandatului de cinci ani al germanului Friedrich W.Niemann.

Schimbarea de conducere a hotelului din centrul Capitalei areloc într-un an de criză financiară, în care afacerile estimate nuanunţă un avans faţă de 2009. Anul trecut, Hilton Bucureşti aînregistrat o scădere a cifrei de afaceri de circa 25% faţă de2008, când a rulat 23 de milioane de euro.

Cu toate acestea, noul executiv, Linda Griffin, cu o experienţăde 21 de ani în cadrul companiei Hilton Worldwide, spune însă căŇpiaţa în continuă dezvoltare din România va oferi noioportunităţi" businessului pe care urmează să îl conducă.

Chiriile aduc venituri suplimentare laHilton

În 2005, când a preluat funcţia de director general al HiltonBucureşti şi Niemann a afirmat că printre obiectivele mandatuluisău, început în luna august, se numără îmbunătăţirea ratei deprofit a afacerii, precum şi propulsarea Athenee Palace Hilton înelita hotelurilor din regiune. În cinci ani de prezenţă pe piaţalocală, Niemann a devenit unul dintre cei mai activi membri aicomunităţii expaţilor din România reprezentând industria hotelieră.Mai mult a reuşit până în 2008 să crească afacerile hotelului cucirca 21%.

Preluarea Hilton de către Linda Griffin coincide cu renovareahotelului, proiect al cărei investiţie se ridică la 2 milioane deeuro. Noul proiect implică şi atragerea brandului de lux Gucci înlocul braseriei de la parterul hotelului, pe un spaţiu de circa 250de metri pătraţi.

Noua strategie de atragere a mărcilor internaţionale de lux,poate aduce la bugetul Hilton venituri suplimentare din chirie, încondiţiile în care chiriile într-un hotel de cinci stele pot ajungela 100 euro pe metru pătrat. Hoteluri ca JW Marriott au dezvoltatchiar şi o galerie comerciale în acre se găsesc branduri ca LouisVuitton sau Rolex.

Joburi pe mai multe continente

Înainte de a veni în România, Linda Griffin a ocupat poziţia deCluster General Manager în Turcia, pentru Adana & Mersin HiltonHotels.

Primul job al noului director general al Hilton Bucureşti a fostocupat însă în cadrul Hilton Toronto. În urmă cu 15 ani, Griffin aacceptat primul post la nivel internaţional, în Aruba, iar mai apoipână în 1999 a lucrat în Puerto Rico, Turcia, Japonia, Australia,Caraibe sau Egipt.

În 2001 a ocupat poziţia de director de operaţiuni şi mai apoide director de Business Development al hotelului Hilton din Atena,unde a participat la renovarea şi redeschiderea hotelului. Primulpost de director general l-a ocupat în 2004 în cadrul hotelului subacelaşi brand din Istambul, iar mai apoi în cadrul Adana &Mersin Hilton.

La rândul său, Friedrich W. Niemann a renunţat la conducereahotelului din Bucureşti pentru postul de director general în cadrulWaldorf Astoria din Berlin, primul hotel din Europa apartinândacestui brand din portofoliul Hilton Worldwide.

În prezent, brandul Hilton include peste 530 de hoteluri în 76de ţări, planurile companiei fiind de a intra în alte patru ţăripână la sfârşitul lui 2011.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO