Companii

Noul GM al BIA a schimbat aproape complet echipa

03.10.2007, 19:39 87

Cristian Gheorghe (37 de ani, foto), noul general manager al firmei Business Intelligence Alliance (BIA), care desfasoara activitati de recrutare si payroll, spune ca de cand a preluat conducerea companiei a schimbat aproape in totalitate echipa.
"Departamentul de payroll (servicii pentru plata salariilor - n. red.) a fost complet schimbat, iar cel de recrutare doar partial", spune Gheorghe.
Una dintre cele mai importante achizitii facute de BIA este aducerea in functia de payroll manager a Marianei Vaida (42 de ani), care a lucrat anterior in firma de consultanta si audit Ernst&Young. De asemenea, general managerul spune ca, incepand de anul viitor, BIA ar putea intra pe segmentul de leasing de personal. "Dupa ce ne consolidam, luam in calcul acesta optiune". Munca temporara a fost mica vedeta a serviciilor oferite de firmele de recrutare anul trecut. Alaturi de recrutare, leasingul de personal este printre activitatile care contribuie cel mai mult la cifra de afaceri a recruiterilor ca volum.
Gheorghe conduce operatiunile BIA de la 1 iunie, dupa ce Marius Balasoiu, fostul general manager, a parasit compania in primavara acestui an impreuna cu o parte a echipei pentru a-si deschide propriul business, firma de training For People. Balasoiu a condus BIA timp de doi ani. Cristian Gheorghe are o experienta de peste 10 ani in training si consultanta in resurse umane. In 2000, a infiintat firma Nexus Consulting, specializata in servicii de training pentru manageri si nonmanageri. BIA a fost infiintata in 1992 de catre George Butunoiu, unul dintre cei mai cunoscuti head-hunteri din piata. In vara anului 2005, compania a fost preluata de fondul de investitii Gemisa si inregistra in vara trecuta, la un an dupa preluare, afaceri de jumatate de milion de euro.
Pe langa activitatea de recrutare, BIA mai ofera servicii de consultanta si salarizare. Pentru cele doua linii de business (recrutare si salarizare si administrare de personal), compania are in prezent 18 angajati.
"BIA este cunoscuta in piata ca recruiter pentru pozitii de middle si top management si pentru departamentul de payroll. Perceptia brandului este foarte importanta in recrutare", precizeaza Cristian Gheorghe.
Primii jucatori de pe piata de selectie si de recrutare, in functie de cifra de afaceri, sunt Adecco, Professional, Lugera&Makler, Amis si Manpower.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO