Companii

Noul lobby al hotelului de cinci stele JW Marriott, după o investiţie de 1,2 milioane de euro. Galerie FOTO

Cum arată noul lobby de la Marriott

Cum arată noul lobby de la Marriott

Autor: Mirabela Tiron

26.09.2013, 12:56 1376

Hotelul de cinci stele JW Marriott din Capitală a modernizat cu 1,2 milioane de euro recepţia, lobby-ul şi zona Pavilion Lounge, în care au loc întâlniri de afaceri. Aceasta este prima investiţie în modernizarea parterului hotelului după 13 ani de activitate. Procesul de renovare a durat câteva luni. Un arhitect britanic a contribuit la această modernizare.

Hotelul de cinci stele JW Marriott din Bucureşti a înre­gis­trat în primele şase luni din acest an o creştere cu 4% a gra­du­lui de ocupare faţă de aceeaşi perioadă din 2012.

VF Insolvenţă, lichidatorul ju­diciar al firmei ONT Car­­paţi, una dintre cele mai  importante firme din tu­rism în perioada comu­nis­tă, intrată în faliment anul acesta, a vân­dut cu 13,8 mil. euro participaţia de 35% deţinută de compania falimentară la So­cietatea Companiilor Hoteliere Grand (SCH Grand),  proprietara hote­lu­­lui de cinci stele JW Marriott din Bucureşti.

Cumpărătorul este compania Un­known­plan Properties Limited înre­gis­trată în Cipru, potrivit informaţiilor din Buletinul Insolvenţei. Această firmă are se­diul social în Nicosia (Cipru) şi este reprezentată în calitate de ad­mi­nis­tra­tor de cipri­otul Geor­gios Christo­fo­rou (46 de ani), fos­tul di­rec­tor ge­ne­ral al Bank of Cyprus România.

Bank of Cyprus Româ­nia deţine şi 93,8% din acţiu­ni­le ONT Carpaţi

Anul trecut, SCH Grand şi-a dublat pierderile nete la circa 4,7 milioane de euro faţă de anul anterior şi a înregistrat o cifră de afaceri de în scădere cu 400.000 de euro, până la 23,8 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Pe piaţa din Capitală s-au deschis unităţi noi de lux în acest an. În aprilie, grupul Premier Palace, controlat de Ma­rian Dumitru, a deschis un hotel de cinci stele, cu 82 de camere, lângă stadionul Ghencea din Capitală, în urma unei investiţii de câteva milioane de euro. Lucrările de construcţie au fost demarate în urmă cu mai bine de trei ani. Un alt hotel de cinci stele a fost deschis de familia Antonescu, proprietara agenţiei de turism Marshal. Este vorba de hotelul de cinci stele Marshal Garden situat pe Calea Dorobanţilor din Capitală, deschis în urma unor investiţii de circa 10 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO