Companii

Noul sef al Bunge vrea ca fabrica din Buzau sa devina furnizor pentru producatorii de biodiesel

Noul sef al Bunge vrea ca fabrica din Buzau sa devina furnizor pentru producatorii de biodiesel
19.11.2009, 23:09 1343

Bunge Romania, liderul pietei locale de ulei vegetal siproducatorul marcilor Floriol, Unisol si Raza Soarelui, ainregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere de 15% acifrei de afaceri in euro comparativ cu perioada similara din2008.

De asemenea, cota de piata a producatorului a crescut in aceastaperioada, Bunge detinand in prezent peste 40% din vanzarile totalede ulei vegetal ale pietei locale, potrivit reprezentantilorcompaniei.

La obtinerea acestor rezultate a contribuit insa faptul cavolumul de ulei imbuteliat consumat in fiecare gospodarie a fostanul acesta relativ constant, nefiind inregistrate scaderisemnificative ale vanzarilor. Cu toate acestea, in 2009 a crescutcantitatea de ulei achizitionata sub marcile private aleretailerilor, segment pe care Bunge a reintrat in cursul acestuian.

"Avand in vedere elasticitatea pietei in raport cu pretul, ne-ampozitionat oferta si catre livrari de ulei imbuteliat tip privatelabel pentru jucatorii din piata, din care amintim grupul Metro,Kaufland si Rewe", a declarat Cristian Ungureanu (foto), 33 de ani,cel care a preluat conducerea operatiunilor Bunge Romania in lunamai a acestui an. Ungureanu a adaugat ca pentru depasirea crizei nusunt necesare doar actiuni de reducere a costurilor si consolidare,ci si investitii de repozitionare si de crestere a veniturilorcompaniei.

Bunge a finalizat recent investitii de aproximativ 25 demilioane de dolari in modernizarea fabricii de la Buzau siachizitia de noi linii de productie.

"Ne propunem ca in perioada urmatoare sa producem si ulei derapita, pe fondul cererii mari din piata internationala", a maispus directorul general al Bunge Romania, companie cu afaceri depeste 214 mil. euro in 2008.

Noua capacitate de productie de la Buzau, singura pe care Bungeo mai detine pe plan local dupa ce a inchis in ultimii ani douafabrici, din Oradea si Iasi, urmeaza sa atinga in primavara anuluiviitor capacitatea maxima de productie. Aceasta nu a fost insadezvaluita de reprezentantii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO