Companii

Noul sef al Danone este francez si vine din Ucraina

07.01.2009, 18:55 50

Francezul Stephane Batoux este incepand cu luna ianuarie a acestui an noul director general al Danone Romania, liderul pietei locale a iaurturilor, companie cu afaceri de peste 120 mil. euro.

Batoux a ocupat in ultimii ani pozitia de director general al filialei Danone din Ucraina, dupa ce anterior a detinut functia de purchasing director in cadrul filialei italiene a grupului Reckitt Benkiser. El este absolvent al University of Kent si a finalizat studiile de management in cadrul Ecole Superieure de Commerce (HEC) din Bordeaux, Franta.
 Batoux il va inlocui astfel pe Jacques Ponty, cel care a condus operatiunile locale ale grupului francez Danone in ultimii trei ani, dupa ce pana in 2005 a detinut functia de general manager al Danone Bulgaria. Timp de un an, Ponty a coordonat si afacerile Danone in Europa de Sud-Est din Romania. Tinand cont de faptul ca Batoux s-a aflat anterior la conducerea unei alte filiale din Europa de Sud-Est a grupului francez, el ar putea prelua de asemenea conducerea intregii regiuni.
Contactati de ZF, reprezentantii Danone nu au dorit sa comenteze aceste informatii.
Noul director general al Danone Romania se va confrunta cu o competitivitate din ce in ce mai mare a pietei locale a lactatelor, cat si cu efectele crizei financiare asupra consumului intern si asupra preferintelor consumatorilor.
In Romania, Danone are peste 650 de angajati, subsidiara locala a grupului ruland anul trecut afaceri de aproximativ 130 de milioane de euro, in crestere cu 20% fata de rezultatele obtinute in 2007, potrivit calculelor ZF.
Danone Romania, liderul pietei locale a iaurturilor si cel de-al doilea jucator al pietei de lactate, a intrat anul trecut pe noi categorii de produse precum piata bauturilor necarbonatate proaspete, cu brandul Danfruit, sau piata de baby food, dupa integrarea producatorului Numico, prezent in cadrul grupului francez.
 Principalii competitori cu care Danone isi disputa in acest moment piata interna a lactatelor, estimata la 1,3 mld. euro, sunt Friesland Foods Romania, Hochland Romania, Albalact, singurul producator independent din top cinci, si LaDorna, companie achizitionata anul acesta de grupul francez Lactalis, dar si recent intratii Tnuva si Muller.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO