Companii

„Nu sunt mulţi curajoşi care să înceapă acum proiecte imobiliare de zeci de milioane de euro“

„Nu sunt mulţi curajoşi care să înceapă acum...

Autor: Cristi Moga

05.10.2013, 08:23 652
Florin Popa, managing partner şi acţionar majoritar al firmei de project şi cost management în construcţii Vitalis Consulting, consideră că piaţa imobiliară a atins nivelul de jos şi a intrat într-un teritoriu pozitiv, dar cu toate acestea investiţiile de amploare, de zeci de milioane de euro, pot fi numărate pe degete.
 
„Nu sunt mulţi curajoşi care să pornească proiecte de zeci de milioane de euro în această perioadă“, declară Popa, a cărui firmă este în prezent implicată în 14 proiecte care necesită investiţii cumulate de circa 110-120 mil. euro, respectiv o medie de aproximativ 8 milioane de euro per proiect.
 
Cele mai mari investiţii în lucru pe piaţa imobiliară locală sunt în prezent centrele comerciale Promenada din Bucureşti (cu un buget de 135 mil. euro, va fi deschis în două săptămâni), AFI Palace Ploieşti (52 mil. euro, deschis astăzi) sau Coresi Braşov (60 mil. euro, început în ultimele săptămâni) sau proiecte de birouri ca Floreasca Park (70 mil. euro) şi Green Gate (55 mil. euro).
 
Vitalis Consulting, care colaborează cu investitori ca Adama, Elmec sau italienii de la IGD, proprietarii cen­trelor comerciale Winmarkt, a început să se implice şi ca manager de proiect pentru con­struc­tori de parcuri foto­vol­taice, unde în prezent investiţiile sunt chiar mai mari decât cele imo­biliare aflate în derulare.
 
În real estate în prezent sunt activi câţiva investitori care aleg să dezvolte clădiri de birouri sau ansambluri rezidenţiale de mici dimensiuni, cu suprafeţe construite de 5.000 - 7.000 de metri pătraţi, având fonduri proprii sau acces la finanţări bancare.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.10.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO