Companii

OBI, prima ancora in mallul dezvoltat de CA Immo in Sibiu

30.11.2008, 17:49 75

Retailerul de bricolaj OBI este prima ancora majora anuntata in centrul comercial pe care companiile CA Immo si Oasis il dezvolta in Sibiu, dupa ce a inchiriat un spatiu de 9.800 de metri patrati in cadrul proiectului a carui constructie este programata sa inceapa in primavara anului viitor, se arata in raportul trimestrial al austriecilor de la CA Immo.

Proiectul va avea spatii de retail cu o suprafata de 80.000 de metri patrati, dezvoltatorii primind scrisori de intentie si din partea unui lant de hipermarketuri si a unui retailer de mobilier, care doresc sa inchirieze circa 27.000 de metri patrati, se mai arata in raport.
"Costul total al investitiei in acest proiect este calculat la aproximativ 100 de milioane de euro. Cu circa 170.000 de locuitori si o arie de cuprindere de 400.000 de locuitori, Sibiul este unul dintre cele mai mari 15 orase ale tarii", justifica CA Immo investitia din Sibiu, oras in care este operational doar centrul comercial Shopping City Sibiu, cel mai mare parc de retail din afara Capitalei.
CA Immo, cunoscut pe piata locala pentru achizitia proiectelor de birouri Opera Center si Bucharest Business Park din Capitala, precum si pentru implicarea in dezvoltarea cladirii Charles de Gaulle Plaza, are in dezvoltare un proiect comercial si in Arad, pe un teren cu o suprafata de circa 14.000 de metri patrati.
CA Immo este o companie listata la bursa de la Viena, cu activitate pe pietele din Germania, Austria si Europa Centrala si de Est, cu active in valoare de 4,7 miliarde de euro la sfarsitul celui de-al treilea trimestru al anului, la sfarsitul lunii septembrie.
Veniturile din chirii s-au ridicat in primele noua luni ale anului la 129,5 milioane de euro, in crestere cu 42% fata de aceeasi perioada a anului trecut, valoarea de piata a proprietatilor depasind patru miliarde de euro, dintre care 3% reprezinta portofoliul local.
Partenerul CA Immo pentru proiectul de la Sibiu este firma Oasis, controlata de oamenii de afaceri Klaus Reisenauer si Kurt Wagner.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO