Companii

Olandezii de la Photon Energy au peste 90 MW în solare într-o etapă avansată. Portofoliul s-a dublat anul trecut

Olandezii de la Photon Energy au peste 90 MW în solare...

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2022, 18:00 217

Photon Energy, grup olandez cu activităţi în domeniul energiei regenrabilă, a încheiat anul trecut cu un portofoliu de proiecte solare în România de 225,5 MW, aproape dublu faţă de cel de la începutul anului, parcurile fiind în diverse etape de dezvoltare.

Astfel, potrivit datelor publice, 93 MW sunt într-o fază avansată de dezvoltare în timp ce restul sunt în etapa studiilor de fezabilitate sau în dezvoltare inci­pientă.

În linii mari, investiţia într-un MW într-un proiect solar este de circa 0,6 milioane de euro, astfel că întreg portofoliul Photon Energy poate fi evaluat acum la circa 135 de milioane de euro. Polonia, Australia şi Ungaria sunt celelalte pieţe unde Photon Energy are proiecte solare în dezvoltare. Modelul de business al Photon Energy este de a dezvolta aceste proiecte, dar nu şi de a le menţine pe toate în portofoliu, cea mai mare parte fiind vândută către alţi investitori.

Pe plan local, de exemplu, Photon Energy este activă doar în zona de mentenanţă, având grijă de proiecte solare de 4 MW, după cum arată datele companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24