Conferinţă ZF Provocările României, 9 august

Omer Susli, proprietar Praktiker: De 20 de ani de când am început afacerile în Dobrogea, nu a venit nimeni să-mi mulţumească pentru investiţiile pe care le-am făcut în România

9 aug 2016 Autor: Alina-Elena Vasiliu

România trebuie să se concentreze pe investiţiile străine pe piaţa locală pentru dezvoltare în anii următori, a spus Omer Susli, proprietar Praktiker, prezent la conferinţa ZF Provocările României.

„Eu sunt român pentru că am dorit să devin român. Mereu am invitat oamenii de afaceri străini să vină aici să investească. Dar de 20 de când sunt în Dobrogea, unde am o mulţime de fabrici de materiale de construcţii, nimeni nu mi-a bătut la uşă să-mi spună «vă mulţumim pentru investiţiile pe care le faceţi aici»”, a spus Omer Susli.

El a mai precizat că, în opinia sa, preţul energiei în România este foarte mare şi a spus, adresându-se ministrului Energiei, Victor Grigorescu, prezent şi el la conferinţa ZF, că ar trebui să reducă certificatele verzi.

„Preţul energiei este extrem de ridicat. Rugămintea mea pentru ministru este să continue strategia pe care a avut-o până acum, dar să reducă din certificatele verzi. La consumul de CO2 din Europa, noi suntem pe ultimul loc, chiar şi după Bulgaria. N-are rost să plătim certificatele verzi, când noi suntem un consumator redus”, a spus Omer Susli.

 
Cuvinte cheie:
romania
, praktiker
, proprietar
, investitii
, afaceri
, dobrogea
, refuz
, incepere
, multumire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide