Companii

Oprescu: Schimbarea lui Gheorghe Aron de la conducerea RATB, ilegală

21.06.2010, 18:34 72

Schimbarea lui Gheorghe Aron din funcţia de director al RATB,exclusiv de către consiliul de administraţie, s-a realizat ilegal,întrucât era necesar avizul primarului general al Capitalei pentrurevocarea directorului "uneia dintre cele mai importante regii", adeclarat, luni, edilul Sorin Oprescu, citat de MediafaxBusiness.

"În calitate de Primar General al municipiului Bucureşti,consider că schimbarea din funcţia de director general a domnuluiGheorghe Aron, exclusiv de către consiliul de administraţie alRATB, fără înştiinţarea celui care, conform legii, numeşteconducătorii instituţiilor şi serviciilor publice de interes local,s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale", se arată într-uncomunicat semnat de primarul general al Capitalei.

Sorin Oprescu atrage atenţia Consiliul General al MunicipiuluiBucureşti şi membrilor consiliului de administraţie al RATB că nouaconducere a RATB acţionează "la limita legalităţii".

"Atenţionez pe această cale, atât Consiliul General alMunicipiului Bucureşti, pe membrii consiliului de administraţie alRATB (membrii numiţi prin Hotărârea CGMB nr. 83/2009 - actadministrativ atacat la instanţa de contencios administrativ,modificată prin HCGM nr. 150/2009 şi nr. 49/2010) cât şi pedirectorul general numit la data de 18.06.2010, că primarul generalal municipiului Bucureşti nu a fost înştiinţat oficial de acesteschimbări care au avut loc în cadrul unuia dintre cei mai mariprestatori de servicii ai municipalităţii şi că noua conducere aRATB acţionează la limita legalităţii", a mai arătat primarulgeneral. Citiţi maimulte pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO