Companii

Orange şi Vodafone vor contesta în justiţie amenzile aplicate de Consiliul Concurenţei

Autor: Radu Racu

15.02.2011, 12:49 31

Orange România şi Vodafone România vor contesta în justiţiedecizia Consiliului Concurenţei prin care cei doi operatori detelefonie au primit amenzi în valoare totală de 63 milioane europentru abuz de poziţie dominantă, sancţiune pe care o consideră"neîntemeiată".

"Suntem profund surprinşi de această decizie, pe care o considerămneîntemeiată având în vedere că se bazează pe o interpretareeronată a faptelor din dosarul cauzei. Astfel, sancţiunea aplicatăeste nejustificată şi Orange România va contesta aceasta decizie îninstanţă. Investigaţia priveşte termenii şi condiţiile agreateîntre operatorii telecom pentru terminarea apelurilorinternaţionale în România. Dorim să subliniem că obiectulinvestigaţiei nu se referă la relaţia dintre Orange România şiclienţii de telefonie mobilă din România", se arată într-uncomunicat al Orange România.


Reprezentanţii operatorului afirmă că Orange România şi-adesfăşurat dintotdeauna activitatea pe piaţă în deplinăconformitate cu legislaţia în vigoare şi cu regulile deconcurenţă.
Şi Vodafone România va contesta decizia Consiliului Concurenţei,oficialii operatorului arătându-se "surprinşi şi dezamăgiţi" dedecizia instituţiei.

"Suntem surprinşi şi dezamăgiţi de decizia anunţată de ConsiliulConcurenţei în investigaţia privind abuzul de poziţie dominantăfaţă de operatorul Netmaster Communications. Vodafone Româniaconsideră că nu a intreprins nicio acţiune care să împiediceaccesul Netmaster Communications la reţeaua sa, în vedereaderulării traficului de apeluri internaţionale, punct de vedereexprimat şi pe parcursul investigaţiei. Vodafone România vacontesta decizia Consiliului Concurenţei în justiţie", seprecizează într-un comunicat al Vodafone România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO