Companii

Ortoprofil tinteste 6 mil. euro din dispozitive medicale

08.02.2007, 19:38 209

Compania Ortoprofil Prod Romania din Targu-Mures, unul dintre principalii producatori autohtoni ai dispozitivelor medicale ortopedice, estimeaza obtinerea unei cifre de afaceri pe 2007 de peste 6 mil. euro, ceea ce reprezinta o crestere a indicatorilor financiari cu 20% fata de anul trecut, cand compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 5 mil. euro.
"Evolutia pozitiva a indicatorilor financiari se va datora in mare masura alocarii bugetului caselor de asigurari de sanatate in vederea producerii dispozitivelor medicale. Odata cu intrarea tarii noastre in Uniunea Europeana se contureaza noi avantaje la importuri din punct de vedere financiar, dar si o crestere a concurentei segmentului de piata pe care activam", a declarat pentru ZF Transilvania directorul general al companiei, Boga Ferenc.
In 2006 compania a investit aproximativ 1,6 mil. euro in achizitionarea de terenuri si constructii, iar pentru 2007 planurile de dezvoltare si investitii ale societatii vor viza extinderea capacitatilor de productie atat la sediul societatii, cat si la unele puncte de lucru din tara, construirea unui modern sediu, dar si dezvoltarea nivelului profesional al personalului tehnic si administrativ.
Reteaua de vanzari a firmei acopera intreg teritoriul tarii, prin intermediul celor 30 de filiale deschise in orase ca Bucuresti, Arad, Bacau, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi, Timisoara etc. Compania produce orteze si proteze externe de membre, corsete pentru coloana vertebrala, incaltaminte ortopedica, dispozitive de mers, cele mai noi produse lansate pe piata fiind protezele pentru sustinerea coloanei vertebrale la birou si in masina. Partenerii externi de desfacere a produselor Ortoprofil Prod Romania provin din tari precum Ungaria si Republica Moldova.
Ortoprofil Prod Romania a fost infiintata in anul 1994, cu principal domeniu de activitate productia de dispozitive medicale destinate recuperarii unor deficiente organice sau functionale, precum si corectarii unor deficiente fizice. Actionarii companiei sunt reprezentati de oamenii de afaceri: Lengyel Istv?n care detine 70% din actiuni, Boga Ferenc cu o participatie de 15% si Frunda Gy?rgy cu 15% din actiuni. Numarul de angajati a ajuns in prezent la 171 de persoane.
Principalii competitori ai societatii sunt reprezentati de companiile Ortopedica, Medical Express si Ortotech din Bucuresti, societatea Replant Medical din Targu-Mures si firma Osteopharm din Hunedoara. Societatea importa produsele Scudotex realizate de firma Luropas din Italia, produsele Thuasne din Franta si Sunrise Medical din Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO