Companii

Ostahie intra in topul dezvoltatorilor de malluri

26.11.2008, 15:30 18

Dan Ostahie, cel care a creat si dezvoltat grupul Altex, cea mai mare afacere romaneasca din retailul de electronice si electrocasnice, a ajuns la un portofoliu de 50.000 de metri patrati de spatii comerciale administrate de compania sa din real estate Cometex, suprafata care-l plaseaza in topul primilor cinci dezvoltatori romani de pe acest segment.
"Odata cu finalizarea centrului din Brasov, pana la finalul anului, vom avea mai mult de 50.000 mp de suprafata comerciala in administrare", a declarat Dan Ostahie la inaugurarea celui mai mare mall pe care-l administreaza - Aurora Shopping Mall din Buzau.
Investitia in centrul comercial s-a ridicat la 25 mil. euro, suprafata comerciala fiind de aproximativ 25.000 mp. Finantarea a fost asigurata din surse proprii si din surse atrase de la institutia financiara Investkredit Viena.
In prezent Cometex administreaza doua centre comerciale de suprafata medie, in Suceava si Falticeni, care insumeaza circa 16.000 mp. La acestea se adauga spatii de suprafata mica de 10.000 mp.
Principalii proprietari romani de centre comerciale sunt Iulian Dascalu care, in cadrul celor patru proiecte Iulius Mall din portofoliu, controleaza o suprafata inchiriabila de circa 150.000 de metri patrati, familia Adamescu, ale carei proiecte Unirea Shopping Center din Bucuresti si Brasov au o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati si Gabriel Popoviciu, care prin Baneasa Shopping City, cel mai mare mall din Bucuresti, detine o suprafata inchiriabila de 55.000 de metri patrati.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO