Companii

Ovidiu Tudor, preşedintele Asociaţiei de Incoming România: Pentru 2022, rezervările pentru incoming sunt la nivelul din 2019, mai mult pe partea de leisure. n 2019, unul dintre cei mai buni ani ai turismului local, în România au ajuns doar 2,6 milioane de străini

Ovidiu Tudor, preşedintele Asociaţiei de Incoming...

Autor: Miruna Diaconu

24.12.2021, 16:15 117

Ovidiu Tudor, preşedintele Aso­ciaţiei de Incoming România, spune că pentru anul viitor rezervările pentru incoming sunt în acest moment la nivelul din 2019, iar cele mai căutate vacanţe sunt cele din zona de leisure.

„Pentru 2022, în condiţii normale, rezervările pentru inco­ming sunt la nivelul din 2019, mai mult pe partea de leisure. Dacă situaţia sanitară nu va aduce restricţii noi şi vom merge spre o normalitate, ne vom reveni repede, multe rezervări se vor materializa pentru că sunt reprogramări de circuite şi grupuri, iar unele implică şi avansuri încasate de operatorii din exterior“, explică Ovidiu Tudor.

În 2019, unul dintre cei mai buni ani ai turismului local, în România au ajuns doar 2,6 milioane de străini, de aproape trei ori mai puţini faţă de nivelul înregistrat de capitala Ungariei, Budapesta, 6,6 milioane de vizitatori de peste graniţă, şi de cinci ori mai puţini faţă de cei care au sosit în Bulgaria. Străinii reprezintă doar un sfert din totalul turiştilor care îşi fac vacanţa în România, industria locală de profil fiind susţinută în proporţie de 75% de români.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO