Companii

P&G a primit peste 3.000 de CV-uri pentru 60 de pozitii in noua fabrica de sampoane

08.07.2009, 21:01 93

Fabrica Procter & Gamble din Urlati, unul dintre putinele proiecte mari de investitii din industria bunurilor de larg consum aflate in derulare, primeste in medie 50-60 de aplicatii pentru o pozitie deschisa.
"Pana acum am recrutat aproximativ 60 de persoane din 3.000-4.000 de aplicatii. Avem circa 20 de pozitii manageriale ocupate, pentru care am primit cateva sute de CV-uri", spune Luc Viaene, directorul fabricii P&G din Urlati.
In marketing si vanzari, bataia pe fiecare job nou creat intr-o multinationala este chiar mai dura. "Se simte ca somajul a crescut. Pentru 20 de pozitii libere in marketing am primit recent 6.000 de aplicatii. Anul trecut am avut circa 400 de CV-uri pentru 200 de joburi", afirma in urma cu cateva saptamani Shachar Shaine, directorul general al United Romanian Breweries Bereprod, producatorul Tuborg. P&G a demarat in februarie, la Urlati (judetul Prahova), primul sau proiect greenfield din Romania, care va fi cea mai mare fabrica de sampoane a companiei. Pana in primavara anului viitor, cand va incepe productia, fabrica va avea aproximativ 150 de angajati.
Investitia P&G si constructia fabricii Pepsi Americas in Bucuresti sunt singurele proiecte greenfield de 100 mil. dolari din industria bunurilor de larg consum care vor fi finalizate in urmatorul an, acestea putand genera circa 600-700 de noi locuri de munca pana in 2011. Numarul fabricilor care se inchid sau care trimit in somaj sute de angajati este mult mai mare in acest moment. Doar in ultima saptamana din luna iunie au fost inregistrate la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 1.786 de noi disponibilizari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO