Companii

Panda creste vazarile Fiat in Romania

09.04.2004, 00:00 20



Lansarea modelului Fiat Panda si campaniile de repozitionare de pret a modelelor Stilo si Punto a permis producatorului italian Fiat sa isi creasca in primul trimestru al acestui an vanzarile de autoturisme cu 38% fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Vanzarile de autoturisme Fiat s-au dubat in luna martie a acestui an, ajungand la 124 de unitati, valoarea totala pe primele trei luni fiind de 228 de unitati.



Cel mai bine vandut model Fiat a fost Panda, model care detine titlul de Masina anului 2004 in Europa si Romania. In doar cateva saptamani de la lansare au fost vandute peste 200 de unitati din modelul Panda, 93 dintre acestea fiind deja livrate clientilor.



"Cred ca este un important pas inainte facut de marca Fiat in incercarea de reintoarcere la pozitiile pe care le-a ocupat in trecut in Romania", a declarat Herbert Stein, presedintele AutoItalia Group.



Grupul AutoItalia vinde pe piata romaneasca marcile de automobile Fiat, Alfa Romeo, dar si marca de lux Maserati si cea sud-coreeana SsangYong. Grupul a deschis in Bucuresti si primul sau show-room specializat in prezentarea si comercializarea motocicletelor Honda. Grupul AutoItalia include astfel companiile AutoItalia - unic importator Fiat, Alfa Romeo si concesionar Maserati; Interauto - unic importator Ssang Yong; Premium Brands - reprezentant al marcilor Sparco, MS Design, Remus, Foliatec, Eibach si AHB si, mai nou, Inter Motorcycle - importator unic al Honda Motorcycles. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO