Companii

Parcul comercial cu Bricostore şi Carrefour din Focşani se îndreaptă spre insolvenţă

Parcul comercial cu Bricostore şi Carrefour din Focşani...

Autor: Cristi Moga

10.06.2013, 19:07 1011

Firma Bel Rom Şapte, prin intermediul căreia grupul belgian BelRom a dezvoltat un parc comercial la Focşani printre ai cărui chiriaşi se numără firme ca Bricostore şi Carrefour, a solicitat intrarea în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti într-un dosar ce va fi analizat joi, 13 iunie.

În mod normal, cererile de intrare în insolvenţă introduse de către debitori sunt acceptate de către instanţe, astfel că cel mai probabil şi acest proiect din Focşani va intra în insolvenţă, după ce şi proiectul de mall Focşani Plaza a intrat în faliment, fiind scos la vânzare de către lichidatorii judiciari.

Decizia celor de la BelRom de a solicita intrarea în insolvenţă a proiectului de la Focşani vine la o lună după ce belgianii au decis deschiderea procedurii insolvenţei şi pentru mallul dezvoltat pe platforma Electroputere Craiova pentru a evita executarea silită iniţiată de antreprenorul NM Construct.

La începutul anului reprezentanţii BelRom afirmau că proiectul de la Focşani generează venituri anuale de 3-4 milioane de euro, iar planul era de amenajare a unei zone de food-court în decursul acestui an.

O altă firmă a celor de la BelRom aflată în insolvenţă este cea prin intermediul căreia trebuia dezvoltat un centru comercial pe platforma Helitube din cartierul bucureştean Colentina, în timp ce la Deva compania a investit aproape 40 de milioane de euro într-un proiect ce nu a avut nicio zi de funcţionare.

Aceste proiecte “problemă” ale belgienilor vin după dezvoltarea unor parcuri comerciale la Sibiu, Târgu-Mureş sau Brăila, vândute în perioada 2007-2009 pentru mai bine de 200 de milioane de euro. La momentul vânzării proiectului de la Brăila către NEPI, cei de la BelRom aveau o înţelegere cu sud-africanii pentru cedarea proiectelor de la Bacău şi Focşani, tranzacţie ce nu s-a mai concretizat.

Reprezentanţii BelRom nu au comentat informaţiile cu privire la deschiderea insolvenţei pentru proiectul de la Focşani până la publicarea acestei ştiri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO