Companii

Parlamentarii vor sa inchida supermarketurile duminica. Cum comentati?

08.04.2010, 11:31 32

Parlamentarii vor sa inchida in zilele de duminica marilesupermarketuri, informeaza Gandul.

Romanii ar putea avea astfel surpriza ca la final de saptamanasa gaseasca lacatul pe usile marilor retaileri.

Deputatii din Comisia de Agricultura vor sa introduca, in lunamai, o asemenea propunere in Codul bunelor practici comercialepentru a incuraja vanzarile din piete ale producatorilor agricoliautohtoni.

"Incercam sa introducem o modificare in legea Codului bunelorpractici. Pe modelul unor tari din Uniunea Europeana, precumGermania sau Austria, vom propune ca marile retele de magazine safie inchise in zilele de duminica. In acele state s-a recurs la oasemenea masura pe considerente de legislatia muncii. La noi se vaincuraja astfel comertul din piete cu produse locale", a declaratpentru Gandul deputatul Valeriu Steriu, vicepresedinte in Comisiapentru agricultura.

Propunerea a fost enuntata inca de la finele anului trecut, dardeputatii spun ca au asteptat reactia marilor retele la prevederileCodului. "Marii retaileri nu au niciun stapan, storc producatoriiromani si pe de alta parte fac importuri masive", a declaratSteriu. Reprezentantii hipermarketurilor nu au dorit sa comenteze.Mai multe despre piata de retail din Romania cititi pewww.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO