Companii

Patriciu: Suntem la un moment de cumpănă în istoria libertăţii

Patriciu: Suntem la un moment de cumpănă în istoria libertăţii

Foto: Octav Ganea

Autor: Ovidiu Tempea - Mediafax

18.10.2011, 10:26 1234

Istoria libertăţii se află la un moment de cumpănă, întrucât nu se pune accentul pe cauza reală a crizei actuale, care este rezultatul eşecului statului social, a declarat marţi Dinu Patriciu, la un forumul "România 2012: de la recesiune la relansarea economică".

"Precum spunea un preşedinte american (Woodrow Wilson - n.r.), istoria libertăţii este istoria limitării puterii autorităţii. Suntem la un moment de cumpănă în istoria libertăţii. Trebuie să se vorbească mai ales de cauzele acestei crize (...) Este vroba şi de o criză demografică, rezultat al eşecului statului social, care redistribuie în loc să lase loc distribuţiei naturale", a spus Patriciu.

Omul de afaceri a arătat că există riscul ca societatea să se îndrepte către o limitare şi mai mare a libertăţii, în condiţiile în care nu se vorbeşte despre adevăratele cauze ale crizei, care rezidă în politicile publice greşite.

Cu toate acestea, Patriciu a dat ca exemplu de competitivitate demografică în raport cu Europa state în care libertăţile individuale sunt mult mai restricţionate, precum China, Turcia sau Egiptul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO