Companii

Patronul hocheistilor din Miercurea-Ciuc cumpara hotelul Bodoc

27.09.2005, 19:00 45

Omul de afaceri harghitean Kurko Janos, patronul echipei de hochei din Miercurea- Ciuc, va cumpara hotelul Bodoc din municipiul Sfantu Gheorghe de la societatea comerciala Turism si Agrement Oltul, detinuta de Ioan Neculaie.

"Negocierile pentru achizitionare au fost finalizate si procedurile de vanzare-cumparare se vor termina cel tarziu pana la sfarsitul lunii octombrie", a declarat Kurko Janos. Acesta nu a dorit sa precizeze pretul pe care il va plati pentru acest hotel, dar a subliniat ca va investi cateva milioane de euro in acest complex turistic. Ioan Neculaie nu a putut fi contactat pentru a comenta aceasta tranzactie.

Omul de afaceri harghitean sustine ca, dupa achizitionare, intentioneaza sa modernizeze complet hotelul asa cum a facut si cu hotelurile Bradul si Tarnava din Miercurea- Ciuc, respectiv Odorheiu Secuiesc.

"Pana in prezent am investit peste 5 milioane de euro in turism", spune omul de afaceri.

Complexul Bodoc din Sfantu Gheorghe este format dintr-un hotel de doua stele, restaurant si bar de zi, fiind situat in centrul orasului Sfantu Gheorghe. Hotelul dispune de 8 camere single, 57 camere duble si 8 apartamente.

Hotelul Bodoc a fost privatizat in decembrie 2003, cand Autoritatea pentru Privatizare si Administrarea Participatiilor Statului (APAPS) a scos la vanzare prin negociere pe baza de oferte finale, imbunatatite si irevocabile un pachet de 98,1% din capitalul social al societatii comerciale Turism si Agrement Oltul. Societatea are in proprietate hoteluri, vile si baze de tratament din Malnas, Valcele, Sfantu Gheorghe, printre care si Complexul Bodoc. Cumparatorul a fost societatea Prescon Piatra Mare din Brasov, la care Ioan Neculaie detine 91,4% din actiuni, iar tranzactia s-a ridicat la 626.000 de euro.

Omul de afaceri harghitean Kurko Janos este actionar la mai multe societati din domeniul turismului printre care se numara complexul hotelier Sovata, societatea Balneoclimaterica, SCAT Bradul din Miercurea-Ciuc - o societate care detine hotelurile Harghita, Bradul si Tarnava. La acestea se adauga societatea Hart Miercurea-Ciuc, cu obiect de activitate fabricarea de masini agricole si forestiere. transilvania@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO