Companii

Perini, Romstal: Consumul scade la nivelul anului 2000

26.07.2009, 17:07 23

Criza financiara actuala va intoarce consumul inapoi la nivelul anului 2000, sau chiar la sfarsitul anilor '90, dupa care "incet-incet ne vom reveni... in 5-7 ani", spune Enrico Perini, antreprenorul italian cu cetatenie romana care detine grupul Romstal, cu afaceri de peste 500 de milioane de euro.

Afacerea Romstal a inceput sa resimta criza de la inceputul anului, estimarea privind cifra de afaceri pentru 2009 indicand stagnare fata de anul trecut, dupa ani de zile in care majorarea businessului a fost de doua cifre.

"In ceea ce ne priveste aveam nevoie de o reasezare pentru a reveni cu picioarele pe pamant. Cu siguranta aceasta recesiune este peste asteptari, asa ca vom avea de furca in urmatorii doi-trei ani cel putin. Romania, ca si restul tarilor din estul Europei, va avea mai mult de suferit fata de tarile occidentale", apreciaza Perini.

Planul italianului de a duce grupul Romstal, care grupeaza noua firme, la afaceri de un miliard de euro in 2012 a fost dat peste cap de criza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels