Companii

Peste 400 de maşini vor putea parca subteran la Universitate într-o lună

Peste 400 de maşini vor putea parca subteran la Universitate într-o lună

Parcarea are trei etaje subterane cu o adâncime de 15 metri

Autor: Cristi Moga

20.08.2012, 00:07 3727

Lucrările la parcarea subterană cu peste 400 de locuri din zona Pieţei Universităţii, aproape de kilometrul zero al Capitalei, se apropie în sfârşit de finalizare, inginerii şi muncitorii care lucrau ieri pe şantierul proiectului dând ca sigură inaugurarea investiţiei de 13 mil. euro în luna septembrie.

Desfăşurată pe trei etaje subterane cu o adâncime de 15 metri, parcarea va dispune de 420 de locuri pentru autoturisme şi 25 pentru motociclete, investiţia fiind realizată în urma unui parteneriat public-privat în care este implicată Pri­m­ăria Capitalei. Numele partenerului privat nu a fost făcut public. Proiectul început în primăvara anului trecut avea iniţial termen de predare luna aprilie, dar zăpada căzută în primele luni ale anului a încetinit procesul de construire.

Aceasta este prima parcare publică subterană construi­tă în ultimii 20 de ani în Bucureşti, iar până la sfârşitul anului ar trebui finalizată şi parcarea supraterană din proximitatea Are­nei Naţionale, cu o capacitate de 1.300 de locuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO